Beste Cocotte van 2024
Deze pan mag niet ontbreken in jouw keukenkastjes
Laatste Update: 6 Juli 2023
Azofra cocotte
De Azofra cocotte is de beste cocotte van 2024. Hij is voorzien van een deksel met knop en aardewerken handgrepen aan de pan. Deze veelzijdige cocotte is ideaal voor het bakken en gratineren op temperaturen tot 260ºC.
Bovendien is hij geschikt voor gebruik in de diepvries en veilig te gebruiken in de oven en magnetron. De cocotte is geur- en smaakvrij, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken dankzij het geglazuurde oppervlak. Hij is geschikt voor diverse kookplaten, waaronder elektrisch, gas, halogeen, keramisch en natuurlijk de oven. Het aardewerkmateriaal zorgt voor optimale warmteverdeling en uitstekende kookresultaten.
Te koop bij:
Waarschijnlijk heb je al verschillende pannen in je keukenkastjes staan, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken in de keukenkastjes van iemand die houdt van koken is een cocotte. Op deze pagina kun je precies lezen wat een cocotte precies is, wat je er mee maakt en we beantwoorden de meest gestelde vragen over cocottes. Daarnaast hebben we een top 8 gemaakt van de beste cocottes die je op dit moment kunt krijgen.
Dit zijn de 5 Beste Cocottes Van 2024
|
1. Azofra cocotte
|
10.0 Beoordeling* |
€28.8op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
2. Staub Ronde cocotte
|
9.0 Beoordeling* |
€180.18op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
3. MOA Gietijzeren Braadpan
|
9.0 Beoordeling* |
€51.99op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
4. Daumonet Carme Rouge gietijzeren braadpan
|
8.2 Beoordeling* |
€44.95niet op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
5. Navaris gietijzeren braadpan met deksel
|
8.0 Beoordeling* |
€51.99niet op voorraad |
BekijkenBol.com |
Wat is een cocotte?
Een cocotte is een vuurvaste pot voor in de keuken. Dankzij de deksel stroomt de stoom weer terug de pan in en droogt je gerecht niet uit. Het is een multifunctionele pan die geschikt is om bijvoorbeeld groenten in te stoven of vlees in gaar te laten braden. Daarnaast kun je een cocotte prima gebruiken voor eenpansgerechten en stoofpotjes.
Een cocotte is meestal gemaakt van gietijzer, al dan niet geëmailleerd. Wil je stoven of smoren dan is dit de ideale pan voor je gerecht. De poriën aan de binnenkant van de pan helpt de smaak van langzaam garende ingrediënten te ontwikkelen. De meeste cocottes kunnen gebruikt worden op alle of bijna alle warmtebronnen. Alleen inductie is meestal geen optie.
Bij sommige cocottes is de deksel voorzien van een flens waar water in gegoten kan worden. Zo kan de waterdamp vanuit de flens langzaam worden afgegeven en in de cocotte circuleren, zodat het gerecht niet uitdroogt.
De naam cocotte komt van het Franse woord ‘cocotte’ dat ‘kip’ betekend. De pan werd van oorsprong dan ook gebruikt voor het smoren van kip. Tegenwoordig wordt het echter voor vele verschillende gerechten gebruikt.
Cocotte pan
Een cocotte is verkrijgbaar in vele verschillende maten, vormen en kleuren. De meeste cocottes zijn rond of ovaal. Er zijn echter ook varianten die het uiterlijk hebben van een pompoen of tomaat. En qua kleur heb je de keuze tussen alle kleuren van de regenboog, hoewel zwart, grijs, crème en rood het meeste voorkomen.
Maar dat is niet het belangrijkste van een cocotte. Wat belangrijker is, is het materiaal waar het van gemaakt is. Je kunt ze namelijk krijgen van gietijzer, steengoed, keramiek of porselein.
Geëmailleerde cocottes zijn speciaal. De coating bevordert het smoren van de gerechten en maakt de smaak van het eten intenser. Ze kunnen daarnaast langer de warmte, maar ook kou bewaren.
Cocotte recepten
Er zijn een hele hoop recepten die je kunt vinden om heerlijke recepten te maken in een cocotte. Deze recepten vind je online in blogs, YouTube filmpjes en in kookboeken. Om je alvast een idee te geven van wat je nou precies kunt maken zullen we een paar van de lekkerste recepten hier benoemen.
De eerste is stoofvlees uit de cocotte. Om dit te maken heb je maar een handvol ingrediënten nodig. Het belangrijkste ingrediënt is 600 gram runderstoofvlees in stukken. Daarnaast heb je één grofgesneden ui, twee blaadjes laurier en een flesje donkerbruin bier nodig (trappist). Vergeet niet twee bruine boterhammen, besmeerd met mosterd klaar te leggen. En natuurlijk kan je nooit zonder wat boter, peper en zout.
Begin met wat boter in de pan te verhitten en het vlees rondom dicht te schroeien. Schep het uit de pan en zet opzij. In dezelfde pan ga je de ui fruiten met wat extra boter. Als dat is gelukt doe het vlees er weer bij met de laurier. Kruid het geheel na smaak met peper en zout.
Nu ga je het gerecht overgieten met het biertje, waarna je de boterhammen er in legt. Dit geheel laat je nu voor zo’n twee tot drie uur zachtjes stoven tot het vlees goed mals is.
Dit recept is genoeg voor vier personen en is heerlijk om te serveren met patatjes of boterhammen.
Een cocotte is niet alleen voor de vleeseters onder ons, maar is ook ideaal als je graag vegetarisch eet. Zo kun je er een heerlijk vegetarisch curry mee maken. Hiervoor heb je een aubergine, wortel en rode paprika nodig. Zorg ervoor dat je ze wel even in stukje snijd. Daarnaast heb je een snuf Thaise basilicum nodig, 200 gram zwarte bonen, 400 ml kokosmelk, twee eetlepels sriracha (dat is een soort chilisaus), vier eetlepels groene currypasta, twee eetlepels sojasaus en één eetlepel bruine suiker.
Begin met de bonen te weken en gaar te koken volgens de verpakking.
De kokosmelk, sojasaus, currypasta, bruine suiker en sriraha doe je in de cocotte en breng je aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten sudderen. Hierna voeg je de aubergine, wortel en paprika toe. Laat het geheel nog eens een kwartiertje stoven en doe de bonen er de laatste vijf minuten bij. Als laatst voeg je de basilicum toe.
Ook dit recept is voor vier personen bedoeld en serveer je het beste met rijst.
Oeuf en cocotte
Oeuf en cocotte is een speciaal gerecht van gesmoorde eieren. Het is een lekker en makkelijk recept dat populair is voor de (paas)brunch. Het is een ovenschaaltje met eieren en is ook erg lekker met spinazie of kliekjes van de vorige dag. Heerlijk om je brood in te dippen. In een half uurtje heb je het gerecht wel klaar.
Als basis heb je 4 eieren en 4 eetlepels crème fraîche nodig. Daarbij is het lekker om wat verse basilicum, gedroogde tomaatjes, spinazie en Parmezaanse kaas toe te voegen.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar met wat zout en peper. Zet de cocottes in een ovenschaal met warm water tot de helft van de cocotte. Dit helpt met het gaar worden van de eieren. Plaats het voor slechts een kwartiertje in de oven op 190 graden. Het eiwit moet gestold zijn, hoe de eierdooier moet zijn is aan jezelf.
Het beste is om voor dit recept 4 kleine cocottes of ramaquins te gebruiken en in elke 1 ei en 1 eetlepel crème fraîche te doen. Zo weet je zeker dat alles goed gaar wordt en zo heeft iedereen zijn eigen bakje.
Mini cocotte
Een cocotte is onmisbaar in de keuken, maar als je alleen bent of met z’n tweetjes dan is een grote cocotte vaak niet echt ideaal. Het is dan een grote pan die veel ruimte in beslag neemt en meer inhoud aanbiedt dan je ooit nodig zal hebben. Vooral als je niet van plan bent om iets te koken in een cocotte voor visite is het zonde om in een grote en dure cocotte te investeren.
Gelukkig zijn er heel veel verschillende formaten cocottes verkrijgbaar. Zo heb je ook mini cocottes die bedoeld zijn voor eenpersoonsgerechten. Zo heb je mini cocottes van nog geen halve liter. Ideaal dus om voor jezelf een heerlijk gerecht te maken. Hebben jij en je partner andere wensen qua eten, allergieën of vind je gewoon vaak hetzelfde niet lekker? Dan kun je ook twee mini cocottes nemen, zodat jullie allebei je eigen variant van een gerecht kunnen eten. Zo kunnen jullie samen eten en toch je eigen eten hebben.
Met meerdere mini cocottes kun je ook een soort proeverijtje maken voor jou en je partner als gezellige en romantische avond. Zo toveren jullie samen verschillende gerechten op tafel om van te genieten. Sommige mini cocottes worden dan ook niet voor niks in setjes van twee aangeboden.
Maxi cocotte
Zoals al eerder gezegd zijn cocottes er in vele maten en vormen. Heb je een groot gezin of kook je vaak voor visite, dan heb je een grote cocotte nodig. Voor een klein gezin is een cocotte van 2,5 liter voldoende. Hoe groter je gezin of voor hoe meer visite je kookt, hoe groter je cocotte moet zijn uiteraard. Veel cocottes hebben een inhoud van rond de 4 liter en zijn ideaal voor de meeste mensen, omdat ze breed inzetbaar zijn. Zo kun je prima voor je gezin en visite koken.
Vanaf 5 liter wordt een cocotte echt als groot gezien. Sommige hebben zelfs een indrukwekkende inhoud van 9 tot 14 liter. Bij dit formaat moet je goed opletten of de cocotte nog wel op je fornuis en in de oven past. Zo’n grote cocotte wordt meestal in de horeca gebruikt en zal je niet snel bij iemand in huis zien. Maar als jij vaak grote feestjes hebt met veel mensen die komen eten, dan is zo’n grote cocotte geen slecht idee. Zo’n grote cocotte kan een diameter hebben van 34 a 40 cm. De hoogte zal hierbij rond de 15 cm zijn.
Wat is de beste cocotte van 2024?
De beste cocotte van 2024 vind je hieronder! Ben je op zoek naar de beste cocotte van hoge kwaliteit? Dan kun je het beste kiezen voor een van de producten uit de onderstaande top 5 lijst.
1. Azofra cocotte – Beste Cocotte van 2024
Dit is de beste cocotte van dit moment. De Azofra cocotte van 28 cm is uitgerust met een deksel met knop en aardewerken grepen aan de pan. Deze veelzijdige cocotte is perfect voor het bakken en gratineren tot temperaturen van 260ºC. Bovendien is hij geschikt voor gebruik in de diepvries en kan hij veilig worden gebruikt in de oven en de magnetron. De cocotte is geur- en smaakloos, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken dankzij het geglazuurde oppervlak. Geschikt voor diverse kookplaten, waaronder elektrisch, gas, halogeen, keramisch, en natuurlijk de oven. Het aardewerkmateriaal zorgt voor optimale warmteverdeling en kookresultaten.
10.0Beoordeling*
- Optimale warmteverdeling
- Mooi aardewerk
- Geschikt voor diepvries en magnetron
Te koop bij:
2. Staub Ronde cocotte – Stijlvolle Cocotte
Als je een echt mooie cocotte in huis wilt halen dan is dit een zeer goede keuze. De prachtige cocotte in kersenkleur is niet alleen een eyecatcher, maar doet het ook nog eens erg goed. Het is een gietijzeren cocotte die helpt om je ingrediënten hun voedingswaarde en intense smaak te behouden. Dankzij de binnenkant van de deksel droogt je eten niet uit, maar blijft juist sappig. Na gebruik kan de cocotte gewoon worden gereinigd in de vaatwasser. Waarna je hem opbergt in je keukenkastjes of hem mooi tentoonstelt op je gasfornuis. De cocotte heeft een diameter van 24 cm en een inhoud van 3,8 liter.
9.0Beoordeling*
- Gietijzer
- Mooi design
- Vaatwasserbestendig
- 3,8 liter inhoud
Te koop bij:
3. MOA Gietijzeren Braadpan – Goede Budget Cocotte
De MOA Gietijzeren Braadpan C26B heeft een diameter van 26 cm en is uitgevoerd in een elegante zwarte kleur. Met een inhoud van 5,7 liter is deze braadpan perfect voor het bereiden van heerlijke gerechten, zoals stoofschotels en suddervlees.
Hoewel de braadpan vaatwasserbestendig is, raden we aan om deze met de hand schoon te maken om de glans en levensduur van de pan te behouden. Een afwasborstel en wat afwasmiddel zijn voldoende voor een eenvoudige reiniging.
Met een gewicht van 5,8 kilogram wordt deze pan als zwaar beschouwd, maar dit zorgt juist voor een goede warmteverdeling en langdurige warmtebehoud tijdens het koken.
9.0Beoordeling*
- Geëmailleerde gietijzeren braadpan
- Geschikt voor alle warmtebronnen
- Geschikt voor in de oven
- Hoogwaardige kwaliteit
Te koop bij:
4. Daumonet Carme Rouge gietijzeren braadpan – Goede Prijs-Kwaliteit Cocotte
De Daumonet Carême Rouge is een authentieke braadpan in een prachtige kersenrode kleur. Deze klassieke pan is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en biedt uitstekende warmtegeleiding. De binnenzijde van de pan is voorzien van een sterke emaille coating, waardoor de pan onbeschadigd blijft, zelfs bij intensief gebruik. Dankzij het gladde oppervlak aan de onderkant is de pan geschikt voor alle warmtebronnen. Bovendien is deze robuuste pan ook veilig te gebruiken in de oven, dankzij de roestvrijstalen knop.
8.2Beoordeling*
- Authentiek
- Biedt uitstekende warmtegeleiding
- Voorzien van een sterke emaille coating
Te koop bij:
5. Navaris gietijzeren braadpan met deksel – Goede Koop Cocotte
De Navaris gietijzeren pan is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het is een allrounder in de keuken en perfect voor koken, bakken, braden en stoven. Het is geschikt voor alle soorten warmtebronnen, van inductie tot gas en zelfs ovengebruik tot 260 graden. Het gietijzer zorgt voor een ideale warmteverdeling en de emaille coating maakt koken en schoonmaken eenvoudiger, want het voorkomt dat er voedsel blijft plakken. Bij het reinigen is het belangrijk om mild afwasmiddel te gebruiken en nooit een lege pan te verwarmen. Vermijd ook droogkoken, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het emaille.
Specificaties: diameter buitenkant 24 cm, binnenkant 23 cm, breedte (met handvaten) 32 cm, hoogte (met deksel) 16,5 cm, hoogte pan 10,9 cm, gewicht 4,4 kg, inhoud 3,5 liter, materiaal gietijzer, emaille coating en roestvrij staal.
8.0Beoordeling*
- Duurzaam
- Emaille binnenkant
- 3,5 liter inhoud
Te koop bij:
Veelgestelde vragen
Wanneer je op zoek bent naar een cocotte kan het zijn dat er verschillende vragen bij je naar boven komen. Er zijn ook zoveel keuzes dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Hieronder zullen we de meest gestelde vragen beantwoorden. Op die manier weet jij helemaal waar je aan toe bent bij het kopen van een cocotte.
Kan een cocotte in de oven?
Ja een cocotte kan in de oven en staat daar zelfs bekend om. Cocottes worden veel gebruikt in de oven, omdat ze goed kunnen tegen langdurige hitte en hoge temperaturen. Het is echter wel aan te raden om dit altijd goed te controleren voordat je een bepaalde cocotte aanschaft. Kijk wel goed of je cocotte geen houten of kunststof onderdelen heeft. In dat geval kunnen ze vaak niet op hoge temperaturen in de oven.
Mag een cocotte in de vaatwasser?
Gemak dient de mens. En dus willen we graag snel klaar zijn met klusjes waar we niet zo gek op zijn. Zo willen we ook graag snel af zijn van de vaat. Gelukkig kunnen veel cocottes gewoon in de vaatwasser gereinigd worden. Maar let op, ze kunnen dat dus niet allemaal. Controleer goed of jouw cocotte in de vaatwasser kan voordat je hem erin plaatst. Bij twijfel kun je de fabrikant contacteren of gewoon voor de zekerheid de cocotte met de hand afwassen. Maak geen gebruik van bleekmiddel, schuurmiddel of schuursponsjes, want deze kunnen je cocotte beschadigen.
Wat kost een cocotte?
Er zijn heel veel verschillende cocottes verkrijgbaar en daarmee heb je ook zeer uiteenlopende prijzen. De prijs hangt af van onder andere het materiaal, grootte, vorm en uiteraard de kwaliteit. Zo kun je al een kleine stenen cocotte krijgen voor slechts 10 euro. De prijs van een stenen cocotte kan oplopen tot zo’n 75 euro. Cocottes van porselein variëren van zo’n 15 tot 30 euro. Een cocotte van gietijzer kan 25 tot 350 euro kosten. Dit zijn prijzen inclusief btw.
Cocottes van boven de 300 euro zijn erg grote, professionele cocottes gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Zit je nou niet te wachten op zo veel geld uitgeven, maar wil je wel een echt goede cocotte hebben? Dank dan aan prijzen tussen de 100 en 150 euro.
Waar wordt een cocotte voor gebruikt?
Cocottes vind je in zowel de huizen van particulieren als in professionele horeca keukens. Het gebruik van een cocotte is makkelijk en snel te leren. Het zorgt voor een geheel nieuwe kookervaring. Een cocotte kan gebruikt worden door zowel ervaren koks als beginners. Er zijn vele recepten te vinden voor cocottes.
Ze worden voornamelijk gebruikt voor gerechten die langdurig en langzaam gekookt of gestoofd moeten worden, zodat je een mals en sappig gerecht krijgt.
In restaurants worden ze ook wel ter versiering aan tafel geserveerd. Gerechten zoals soep, stoofschotels, ragouts en gratins blijven er langer warm in en blijven er ook aantrekkelijk uitzien.
Hoe gebruik je een cocotte op de juiste manier?
Het is belangrijk om te weten dat een goede cocotte de warmte lang en goed vasthouden. Hierdoor hoeft de pan niet constant op hoog vuur te blijven staan. Nadat de pan heet genoeg is kun je verder gaan op laag tot middelhoog vuur. Zo bespaar je ook nog eens een hoop energie.
Bij het hanteren van een cocotte is het belangrijk om goede ovenwanten of een pannenlap te gebruiken. Ze geleiden namelijk erg goed warmte waardoor je je handen snel verbrand aan de handvatten.
Door de hitte van de pan is het ten zeerste af te raden om hem direct op je aanrecht te zetten, want die kan beschadigen van de hitte. Zet er een onderzetter onder en voorkom thermische schokken.
Om je gerecht te roeren en keren dien je alleen plastic of houten lepels te gebruiken. Metaal kan je cocotte beschadigen.
Wat zijn de voor- en nadelen van een gietijzeren cocotte?
De gietijzeren cocotte is de meest populaire. Ze zijn namelijk erg robuust, duurzaam en extreem hittebestendig. Daarnaast zijn ze veelzijdig in gebruik en geschikt voor alle warmtebronnen behalve inductie. Ze hebben ook een goede warmteopslag. Hierdoor kunnen ze niet alleen lang warmte bewaren, maar ook kou.
De nadelen zijn echter dat ze duur in aanschaf zijn, zwaar en nemen veel ruimte in beslag, afhankelijk van de vorm en afmeting. Een geëmailleerde gietijzeren cocotte is het beste als je gesmoorde gerechten wilt maken die extreem veel hitte nodig hebben.
Wat zijn de voor- en nadelen van een steengoed cocotte?
Cocottes die zijn gemaakt van steengoed zijn ondoordringbaar voor water en zeer slijtvast. Voor het maken van deze cocottes wordt er gebruik gemaakt van een klei, waardoor hij bestand is tegen zuren, zouten en waterige alkaliën. Ze zijn daarnaast bestand tegen temperaturen van -18 tot 260 graden Celsius. Hierdoor kan hij gebruikt worden in de koelkast, vriezer, magnetron en oven. Steengoed cocottes zijn daarnaast thermoresistent, zeer duurzaam en kras- en snijbestendig.
De nadelen zijn dat de niet op het fornuis gebruikt kunnen worden. Ook nemen ze veel ruimte in beslag afhankelijk van de vorm en het formaat.
Wat zijn de voor- en nadelen van een porseleinen cocotte?
Een cocotte van porselein is visueel erg aantrekkelijk en zien er luxe uit. Ze zijn hittebestendig en daardoor geschikt voor gesmoorde gerechten uit de oven. Ze zijn ook bestand tegen zuren en alkaliën en zijn krasbestendig. Je kan ze ook in de magnetron gebruiken.
De nadelen zijn echter dat ze breekbaar zijn en ongeschikt voor op het keukenfornuis. Ze breken ook snel bij thermische schok. Dus van warm naar koud of omgekeerd.
Zijn er alternatieven voor een cocotte?
Een hoop gerechten kun je prima in verschillende soorten pannen bereiden, maar als je een recept hebt die klaargemaakt moet worden in een cocotte dan kun je daar eigenlijk niet omheen.
De meeste pannen hebben ten eerste vaak al een veel kleinere inhoud dan cocotte en zijn vaak niet geschikt voor in de oven. Daarnaast zijn de meeste pannen ook niet zo geschikt om lang en langzaam te stoven. Dus wil je een echt goed resultaat van een bepaald gerecht, dan kun je toch echt beter gebruik maken van een cocotte.
Topmerken
Wil je een cocotte in huis halen die echt goed is en waar je jarenlang van kunt genieten? Een waarmee het je lukt om de beste recepten te maken en waardoor je juist zin krijgt in koken? Overweeg dan eens een cocotte van een van de onderstaande topmerken.
Staub cocotte
Het bedrijf Staub is specialist in keukenartikelen van geëmailleerd gietijzer. Het bedrijf bestaat sinds 1974. Ze produceren keukenartikelen in de Elzas die inmiddels overal ter wereld geliefd zijn bij amateur en professionele koks. Staub pannen leveren buitengewoon goede prestaties, zijn eenvoudig in gebruik en de duurzaamheid zorgen voor die mateloze populariteit. Het franse merk Staub is het voorkeursmerk van internationaal beroemde chef-koks als Paul Bocuse, Hiroyuki Hiramatsu en Michale Käfer. Deze topkoks kiezen voor de producten van Staub om hun prestaties, schoonheid en functionaliteit. De chef-koks gebruiken de producten van Staub in de keuken, maar ook om gerechten in te serveren. Dit vanwege de buitengewone kwaliteit. De producten van Staub zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren die voor een finishing touch zorgen op de eettafel. Alle producten van Staub zijn tot in het kleinste detail uitgedacht. Dit zorgt voor unieke prestaties en een perfecte look in elke keuken.
Bij Staub kun je terecht voor verschillende cocottes. Ze zijn er in vele kleuren, formaten en vormen. Zo is er zelf een cocotte die lijkt op een pompoen, tomaat en een hartje.
Le Creuset cocotte
Le Creuset is ontstaan in 1925. Het basisproduct van de geëmailleerde gietijzeren cocotte werd gedefinieerd. Deze wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. De eerste kleur van het email van Le Creuset was oranjerood, dit was geïnspireerd op de vurige kleur van gesmolten gietijzer in de gietvormen. Dit is dan ook de kenmerkende kleur gebleven. Bij Le Creuset vind je ook cocottes. Er zijn verschillende formaten, vormen en kleuren om uit te kiezen.
Tefal cocotte
Tefal wil producten en diensten bieden die je helpen te genieten van gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijden en die de dagelijkse taken voor je gezin, vrienden en jezelf makkelijker maken. De nieuwe concepten en innovaties van Tefal zijn gebaseerd op de behoeften van de consument. Bij Tefal wordt er altijd naar vernieuwing gestreefd.
Bij Tefal kun je ook een kijkje nemen voor een cocotte.
Waar te koop?
Wil jij nou ook graag een cocotte in huis halen? Dit doe je het makkelijkste en snelste door er één online te bestellen. Hier kun je kiezen tussen vele verschillende cocottes. Met een paar klikken op de knop wordt je bestelling klaargemaakt en in veel gevallen heb je de pan morgen al in huis. Is al die keuze je wat te veel? Kies dan gewoon een cocotte uit de top 8 van onze website. Wil je vandaag nog gaan koken met een nieuwe cocotte om dat gerecht te maken dat je al een tijdje op het oog hebt? Dan kan je natuurlijk ook nog altijd naar een van de onderstaande winkels gaan.
Cocotte Hoogvliet
Hoogvliet bestaat sinds 1968. Het is een supermarktketen met 71 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Hoogvliet zorgt ervoor dat je iedere dag gezond, gevarieerd en lekker kan eten voor de laagste prijs. Maar je vindt er niet alleen maar voedsel. Ook voor verschillende non-food artikelen kun je er terecht. Zo kun je er ook eens een kijkje nemen voor een cocotte.
La Cocotte AH
De AH (Albert Heijn) is een supermarkt waar je de lekkerste ingrediënten kan vinden voor elk gerecht. Maar bij de supermarkt vind je ook producten om deze gerecht te kunnen maken. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld pannen, ovenschalen en bakvormen. Je kunt er uiteraard ook terecht als je een cocotte nodig hebt. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten.
Conclusie
Dit zijn onze beste Cocottes van 2024.
- 1. Azofra cocotte – Beste Cocotte van 2024
- 2. Staub Ronde cocotte – Stijlvolle Cocotte
- 3. MOA Gietijzeren Braadpan – Goede Budget Cocotte
- 4. Daumonet Carme Rouge gietijzeren braadpan – Goede Prijs-Kwaliteit Cocotte
- 5. Navaris gietijzeren braadpan met deksel – Goede Koop Cocotte