Beste Koekenpan van 2024
De koekenpan is perfect om een lekker eitje in te bakken
Laatste Update: 11 September 2023
Belluci Gietijzeren koekenpan
De Belluci Gietijzeren koekenpan is de beste koekenpan van 2024. Vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen, biedt het een gezonde kookervaring zonder de zorgen van schadelijke chemicaliën in anti-aanbaklagen.
Deze veelzijdige pan is geschikt voor elk type warmtebron, van inductie tot bbq. Dankzij de emaille coating kun je erop vertrouwen dat je maaltijden niet aan de pan zullen kleven, perfect voor al je keukenavonturen!
Te koop bij:
Bij het koken van de lekkerste maaltijden heb je meerdere soorten pannen nodig. Eén onmisbare pan is de koekenpan. Hier kun je je ingrediënten heerlijk in opbakken. Maar bij het aanschaffen van een nieuwe koekenpan komen er wel wat eigenschappen om de hoek kijken waar je rekening mee moet houden.
Kies bijvoorbeeld voor een koekenpan die geschikt is voor de warmtebron waar jij mee kookt. Daarnaast moet je nog rekening houden met hoe groot de koekenpan moet zijn. Lees verder om meer te leren over koekenpannen, welk formaat je nodig hebt, de materialen waar ze van gemaakt kunnen zijn en nog meer.
Dit zijn de 5 Beste Koekenpans Van 2024
|
1. Belluci Gietijzeren koekenpan
|
9.2 Beoordeling* |
€49.99op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
2. DeBuyer Koekenpan
|
9.0 Beoordeling* |
€50.99op voorraad |
BekijkenAmazon |
|
3. Jeroen Meus koekenpan
|
8.8 Beoordeling* |
€49.9op voorraad |
BekijkenBol.com |
|
4. BK Easy Basic Ceramic koekenpan
|
8.4 Beoordeling* |
€27op voorraad |
BekijkenAmazon |
|
5. GreenPan Memphis Koekenpan
|
8.2 Beoordeling* |
€38.99op voorraad |
BekijkenBol.com |
Gietijzeren Koekenpan
Bij goed onderhoud kan een gietijzeren pan een leven lang mee gaan. Zo worden er pannen van al meer dan 100 jaar oud gebruikt. Een gietijzeren koekenpan is een puur product zonder chemische lagen. Hij heeft van zichzelf dus geen anti-aanbaklaag. De laag moet je zelf creëren door olie op hoge temperatuur aan het gietijzer te laten hechten. Daarna heb je nog nauwelijks onderhoud aan de pan en kun je alles vrijwel perfect bakken. De natuurlijke anti-aanbaklaag zal over tijd steeds beter worden, hierdoor gaat de pan steeds beter bakken. Pas alleen wel op met zure ingrediënten, deze kunnen de natuurlijk gevormde anti-aanbaklaag beschadigen.
Een gietijzeren pan kun je niet droog wegzetten, want dan kan hij gaan roesten. Na elke wasbeurt moet je een druppel olie in de pan doen en deze goed uitsmeren over het hele oppervlakte. Pas ook op dat je de pan niet laat vallen, gietijzeren pannen zijn erg broos en overleven een val niet. Je moet ook oppassen met plotselinge temperatuurverschillen, want dit kan ertoe leiden dat de pan barst.
Als je dit te veel moeite vindt, kun je ook kiezen voor een gietijzeren koekenpan met een emaillen laag. Dit is een laag van gesmolten glas en beschermd de pan tegen roesten en zuren. Het is duurzaam en is bestand tegen inwerking van chemische stoffen. Het is niet nodig om een geëmailleerde pan in te branden, maar de natuurlijke anti-aanbaklaag die zonder deze laag gevormd wordt, werkt ook minder goed.
Als je niet veel kracht in je handen en armen hebt is een gietijzeren koekenpan misschien niet geschikt voor jou. De pannen zijn namelijk zwaar, hierdoor gaat het omschudden van eten ook moeilijk.
Inductie Koekenpan
Bij het koken met inductie wordt er gewerkt met magnetische straling. Zodra je de pan op de plaat zet, wordt er een magnetisch veld geactiveerd. Dit resulteert erin dat de inductieplaat warmte afgeeft. Bij inductie veranderende kookzones niet van kleur wanneer je het aanzet, je kunt dus niet snel en gemakkelijk zien dat hij aan is. De bodem van de pan moet magnetisch zijn om dit systeem te laten werken. Het verwarmingsproces van de pan zal dan ook stoppen, wanneer je hem van de inductie-kookplaat afhaalt. Daarbij moet je ook de diameter van de pan in de gaten houden. Wanneer een pan te groot is voor het kookoppervlak, dan wordt de warmte niet optimaal verspreid.
Bij het koken zal alleen de pan heet worden, de inductiekookplaat zelf blijft koud. Het voordeel hiervan is dat er vrijwel geen energie verloren gaat zoals bij het koken op andere warmtebronnen, zoals gas.
Een inductie koekenpan kan van onder meer ijzer, gietijzer en staal worden gemaakt. Deze materialen moet in ieder geval in de bodem van de pan zitten, omdat deze magnetisch zijn. Vaak wordt er ook koper of aluminium in de bodem verwerkt, zodat de warmte beter verdeeld wordt over de pan. Het kookoppervlak is vaak gemaakt van een geëmailleerd laagje, tefal, keramiek en dergelijke, zodat je eten niet aanbakt tijdens het bakken.
Je kunt tegenwoordig heel veel inductie koekenpannen kopen. De pannen zijn vaak geschikt voor meerdere warmtebronnen, dit is ideaal voor als je een keer de warmtebron voor het koken in je keuken wilt veranderen, Zo kun je je pannen gewoon houden.
Je eigen pannen testen
Voordat je direct naar de winkel rent voor een nieuwe koekenpan, kun je ook eerst controleren of je huidige koekenpannen geschikt zijn voor inductie. Dit kun je op de volgende manieren doen:
– Magneettest: Als de magneet aan de bodem van de koekenpan blijft plakken, dan is hij magnetiseerbaar en dus geschikt voor voor inductiekoken.
– Wiebeltest: Heeft je koekenpan de eerste test doorstaan? Kijk dan of hij op een vlak oppervlakte gaat wiebelen. Als hij gaat wiebelen, dan zal er te weinig contact met de plaat zijn en is de koekenpan ongeschikt voor inductiekoken.
– Beschadingingstest: Koekenpannen die eerder al op gas zijn gebruikt, kunnen beschadigd zijn. De koekenpan zou dan krassen kunnen maken op de inductieplaat. Plaats de koekenpan op een krant en verschuif deze. Als de krant scheurt, dan moet je de koekenpan niet voor inductiekoken gebruiken.
Keramische Koekenpan
Bij een keramische koekenpan zit er een laagje keramiek aan de binnenkant van de pan. Dit laagje keramiek vormt de anti-aanbaklaag. Omdat zijn anti-aanbaklaag van keramiek is, heeft de pan een ander gebruik en onderhoud nodig.
Een keramische pan kun je niet uit de doos halen en direct gebruiken. Je moet hem eerst afwassen met wat afwasmiddel en een borstel of zachte spons. Hierna droog je hem goed af en zet je hem op het fornuis met een laagje olie. De olie laat je heet worden, totdat het borrelt. Daarna zet je het vuur uit, laat de olie helemaal afkoelen, spoel de pan schoon met water en droog hem af. Nu is je pan klaar voor gebruik.
Bij een keramische koekenpan is het niet nodig om de warmtebron heel hoog te zetten. Keramiek verdeeld de warmte namelijk gelijkmatig en houdt het goed vast.
De keramische anti-aanbaklaag is er glad waardoor het lijkt alsof je geen boter of olie nodig hebt. Maar vaak is het verstandig om dit alsnog wel te gebruiken, want anders brand je eten toch nog aan. Omdat de anti-aanbaklaag zo glad is kan het even wennen zijn om met een keramische koekenpan te bakken. Vooral met het bakken van aardappels merk je dit goed. De binnenkant is allang gaar, maar het duurt langer voordat de buitenkant krokant is.
Het schoonmaken van een keramische koekenpan kan eenvoudig met afwasmiddel en een borstel of zachte spons. Droog de pan na het schoonmaken goed af met een theedoek en berg hem op.
RVS Koekenpan
RVS koekenpannen zijn erg geschikt voor het bakken op hoge temperaturen. En indien de steel ook van RVS is, kan hij ook in de oven. RVS koekenpannen zijn erg populair voor o.a. het bakken en braden van vlees. Een RVS koekenpan heeft echter geen anti-aanbaklaag, hierdoor kan het koken met een RVS koekenpan lastig zijn. Vooral eiwitrijke gerechten zijn lastig en hebben meer olie nodig.
Bij het dichtschroeien van een biefstukje, bak je deze eerst aan. Je hoeft geen zorgen te hebben, na een tijdje zal het biefstukje vanzelf loslaten en dan kun je hem omdraaien. Je kunt dus niet zoals bij een pan met een anti-aanbaklaag je vlees steeds maar opnieuw omdraaien wanneer jij wilt, het vlees moet eerst goed dichtschroeien. Het lijkt bij een RVS koekenpan eerst alsof het vlees helemaal aanbakt en je zult wellicht denken dat je je eten aan het verpesten bent. Maar wees maar niet bang, zodra het vlees is dichtgeschroeid laat het de pan uit zichzelf los en dan kun je het gewoon omdraaien.
RVS koekenpannen worden tegenwoordig vaak met verschillende lagen uitgevoerd. Dit kan variëren van 3 tot 5 en soms 7 lagen. De verschillende lagen hebben meestal verschillende diktes en bestaan uit RVS en aluminium, hierdoor is de geleiding van warmte nog constanter.
RVS koekenpannen zijn onderhoudsvriendelijk en krasbestendig. Ze zijn ook zuurbestendig en zullen dus niet gaan roesten.
Formaat Koekenpan
Welk formaat koekenpan je nodig hebt, hangt af van meerdere dingen. Zo kun je ten eerste gaan kijken naar voor hoeveel mensen je gaat koken. Als je alleen kijkt naar het aantal mensen waar je voor gaat koken dan kun je je aan de onderstaande gegevens houden:
1 persoon – Koekenpannen tot ø20 cm
2 personen – Koekenpannen van ø24 cm
3-4 personen – Koekenpannen van ø28 cm
4 personen – Koekenpannen van ø30 cm
4-5 personen – Koekenpannen van ø32 cm
Houd er rekening mee dat dit alleen maar richtlijnen zijn. Als je te maken hebt met grote eters, dan zal je een grotere pan nodig hebben. Maar eet iedereen maar heel weinig, dan kan een kleinere pan ook al voldoende zijn.
Het is verstandig om meerdere maten koekenpannen te hebben. Want als je meestal alleen of met z’n 2en eet, dan zou je in principe genoeg hebben aan koekenpannen tot ø24 cm. Maar het kan voorkomen dat je weleens voor grotere groepen mensen gaat koken, dan zijn die kleinere pannen niet groot genoeg. Het kan ook de andere kant op werken, je kookt elke dag voor je hele gezin van 5 mensen en hebt altijd de grootste pan nodig. Maar misschien wil je een keer als je alleen thuis bent een eitje voor je zelf bakken, dan heb je toch liever een kleinere pan.
Houd met het kiezen van een formaat pan ook rekening met de grote van bijvoorbeeld de stukken vlees die je op bakt, je kan misschien een grote koekenpan nodig hebben dan je in eerste instantie denkt.
Houd er rekening mee dat pannen tot ø28 cm gewoon op een fornuis kunnen staan zonder andere pannen te raken, maar bij een koekenpan van ø32 is het niet mogelijk om andere kookzones tegelijkertijd te gebruiken.
Wat is de beste koekenpan van 2024?
De beste koekenpan van 2024 vind je hieronder! Ben je op zoek naar de beste koekenpan van hoge kwaliteit? Dan kun je het beste kiezen voor een van de producten uit de onderstaande top 5 lijst.
1. Belluci Gietijzeren koekenpan – Beste Koekenpan van 2024
Dit is de beste koekenpan van dit moment. De Belluci Skillet gietijzeren koekenpan is precies wat je nodig hebt in de keuken! Deze koekenpan is bruikbaar op alle warmtebronnen, inclusief de bbq en inductie. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke anti-aanbaklagen en de daarmee gepaard gaande chemicaliën. De toegevoegde emaille laag zorgt dat je gerechten niet blijven kleven, waardoor het ideaal is voor al je culinaire creaties!
9.2Beoordeling*
- Geschikt voor alle warmtebronnen
- Verlaagt je energierekening
- Koken zonder schadelijke chemicaliën
- Heerlijke veelzijdige gerechten maken
- Makkelijk schoon te maken
Te koop bij:
2. DeBuyer Koekenpan – Duurzame Koekenpan
DeBuyer Mineral B Element Koekenpan staat voor topkwaliteit. De pan heeft een organische constructie die bestaat uit 99% zuiver ijzer. Ijzer is een 100% natuurlijk materiaal. Omdat de pan hoge temperaturen kan bereiken is hij uitermate geschikt voor het aanbraden, grillen en afdichten van voedsel. De koekenpan is van een natuurlijke anti-aanbaklaag voorzien, er is gegarandeerd geen coating toegepast. Naarmate de pan meer gebruikt wordt, zal hij donkerder worden. Dit is bevorderlijk voor de prestaties van de pan en zal de functionaliteit van de natuurlijke anti-aanbak eigenschappen stimuleren. Het is een ecologisch recyclebaar product waar tijdens de productie geen chemicaliën zijn toegevoegd.
Omdat de pan niet is voorzien van een anti-aanbaklaag coating is een juiste “seasoning” belangrijk. Dit betekent concreet dat je de pan de eerste keren moet inbakken met bijvoorbeeld arachide of kokosolie. Hierbij creëer je een natuurlijke anti-aanbaklaag.
De nieuwe pan is standaard van een beschermlaag (wax) voorzien, die voorgebruik verwijderd dient te worden door de pan goed af te spoelen onder heet water. Daarna kun je hem inbakken, je eten bereiden en genieten.
9.0Beoordeling*
- Goede prijs/kwaliteit verhouding
- Duurzaam
- Vergt meer onderhoud dan pannen met anti-aanbaklaag
- Zwaar
Te koop bij:
3. Jeroen Meus koekenpan – Goede Koop Koekenpan
Koken met de Dagelijkse Kost Keramische Koekenpan – Ø28 cm betekent koken met aandacht voor gezondheid en kwaliteit. Deze PFAS-vrije pan, met zijn natuurlijke Thermolon™ antikleeflaag op zandbasis, garandeert een gezonde kookervaring zonder schadelijke stoffen, zelfs bij oververhitting. De pan verwarmt snel en gelijkmatig voor het perfecte korstje op vlees of vis. Schoonmaken is een fluitje van een cent, al raden we handwas aan voor een langere levensduur. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven tot 200°C, en met een duurzame ovenvaste greep, maakt deze pan elk gerecht voor een vierpersoonshuishouden tot een feestje.
8.8Beoordeling*
- Keramische antikleeflaag
- Geschikt voor alle warmtebronnen
- Duurzame ovenvaste greep
- Kan in de vaatwasser
Te koop bij:
4. BK Easy Basic Ceramic koekenpan – Goede Prijs-Kwaliteit Koekenpan
De BK Easy Basic Ceramic Koekenpan heeft een keramische, krasvaste en milieuvriendelijk coating. Dankzij de PTFE- en PFOA-vrije laag is het mogelijk om de ingrediënten korter en heter te bakken tot maximaal 400 graden. De ingrediënten in de pan worden gelijkmatig verhit dankzij de perfecte warmteverdeling van de pan. Op deze manier blijven vitamines behouden en combineer je een gezonde levensstijl met gemak.
Door de ergonomische koudgreep heb je altijd goede grip op de pan en is de hoge temperatuur niet voelbaar. Dit maakt de pan veilig en zeer makkelijk in gebruik. De pan is geschikt voor het koken op gas, halogeen, elektrisch en keramisch. Het is zelfs mogelijk om de pan in de oven te zetten tot maximaal 160 graden.
8.4Beoordeling*
- Makkelijk schoon te maken
- Handig in gebruik
- Niet geschikt voor inductie
- Niet vaatwasserbestendig
Te koop bij:
5. GreenPan Memphis Koekenpan – Beste Budget Koekenpan van 2024
De GreenPan™ Memphis keramische Koekenpan van 24 cm is je ideale partner in de keuken. Met zijn unieke Thermolon™ Infinity keramische antikleeflaag, versterkt met diamanten, bereik je perfecte bakresultaten zonder dat iets blijft plakken. Deze pan, geschikt voor 2-3 personen, is ideaal voor het bakken van kleine porties vlees of enkele eieren. De pan is krasvast, slijtvast en werkt op alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Terwijl de ergonomische handgrepen koel blijven, zorgt de energiebesparende bodem voor efficiëntie. Hoewel vaatwasserbestendig, wordt handmatige reiniging aanbevolen.
8.2Beoordeling*
- Keramische anti-kleeflaag
- Vrij van PFAS
- Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven
- Vaatwasserbestendig, maar handwas is beter voor de pan
Te koop bij:
Veelgestelde vragen
In elk huishouden zijn er koekenpannen nodig om eten op tafel te kunnen zetten. Het kan handig zijn om direct een set te kopen, zodat je verschillende pannen in huis haalt. Maar voordat je zomaar een aankoop doet is het handig om te weten wat je opties zijn tot betrekking van het kopen van een koekenpan. We helpen je hier dan ook graag mee verder. Hieronder beantwoorden we dan ook de meest gestelde vragen over koekenpannen. In dit artikel vind je daarnaast nog een hoop meer informatie over koekenpannen en we hebben zelf een top 8 samengesteld van de beste koekenpannen die je op dit moment kunt krijgen.
Wat zijn de beste koekenpannen om te gebruiken?
Er zijn veel verschillende koekenpannen op de markt die zijn gemaakt van verschillende materialen en geschikt zijn voor verschillende warmtebronnen. Er is dan ook niet één antwoord op de vraag welke koekenpannen het beste zijn om te gebruiken. Bij het kiezen van een koekenpan moet je namelijk letten op verschillende factoren. Zo is een van de eerste dingen waar je naar moet kijken de warmtebron waar de koekenpan geschikt voor is. Dit moet overeenkomen met de warmtebron waarmee jij kookt (inductie, gas, halogeen etc).
De diameter van de koekenpan is belangrijk in gebruik, omdat dit moet overeenkomen met wat je gaat bereiden in de pan. Als je een enkel eitje gaat bakken wil je een kleine pan hebben die snel warm is. Maar als je een eenpansgerecht wilt maken, dan moet de pan groot genoeg zijn om alle ingrediënten in te doen.
Hierbij moet je ook kijken voor welk gebruik de koekenpan geschikt is. Wil je er voornamelijk in bakken of ook gerechten in kunnen bereiden? Daarnaast is het een persoonlijke voorkeur of je wel of niet een antiaanbaklaag in de koekenpan wilt hebben. Voor de meeste mensen is het fijn als de handgreep hittebestendig is en makkelijk in gebruik.
Over het algemeen is een goede koekenpan voorzien van een dikke bodem die de hitte goed vasthoudt en verdeelt. Een koekenpan van hoge kwaliteit gaat lang mee en kan vaak in de vaatwasser gereinigd worden. Wanneer je een koekenpan wilt gaan kopen is het verstandig om een koopgids te raadplegen, op een site zoals de consumentenbond te kijken en reviews te lezen van koekenpannen die andere mensen hebben achtergelaten.
Wat zijn de voordelen van een koekenpan met antiaanbaklaag?
Een koekenpan met antiaanbaklaag heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt deze speciale laag ervoor dat je eten minder snel aanbrandt in de pan. Dit maakt het makkelijker om gerechten te bereiden. Daarnaast is een pan met antiaanbaklaag makkelijk schoon te maken en het voorkomt krassen op de bodem van de pan. Je hebt zo dus langer plezier van je koekenpan en gerechten komen zo beter tot hun recht.
Wat zijn de nadelen van een koekenpan met antiaanbaklaag?
Helaas hebben koekenpannen met antiaanbaklaag niet alleen maar voordelen, maar er kleven ook wat nadelen aan. Een pan met antiaanbaklaag is voorzien van een speciale coating en deze kan na verloop van tijd gaan slijten. Hierdoor wordt de pan minder goed anti aanbak. Daarnaast kunnen niet alle anti aanbaklagen goed tegen hoge temperaturen, waardoor ze kunnen beschadigen als de pan te heet wordt. In een pan met antiaanbaklaag moet je ook geen metalen spatels of lepels gebruiken, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
Welk materiaal is het beste voor een koekenpan?
Er is geen materiaal dat per definitie het beste is voor een koekenpan. Dit is namelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de manier waarop je de pan wilt gebruiken.
RVS koekenpannen zijn duurzaam en hebben meestal een lange levensduur. Ze zijn ook vaatwasserbestendig en ze schoonmaken is relatief makkelijk. Het nadeel van dit materiaal is echter dat het niet erg goed is in warmte vasthouden en voedsel kan sneller aanbranden.
Gietijzer is zwaar, duurzaam en houdt warmte erg goed vast. Ze zijn ideaal voor het bakken van vlees en vis en kunnen zelf in de oven worden gebruikt. Je kan het dus wel een beetje vergelijken met een braadpan. Het nadeel van gietijzer is dat het relatief veel onderhoud nodig heeft en gevoelig is voor roest.
Een aluminium koekenpan is licht van gewicht en warmt snel op. Ze zijn daardoor erg geschikt voor het bakken van eieren en pannenkoeken. Ze zijn in de meeste gevallen ook goedkoper dan pannen van andere materialen. Het nadeel van aluminium koekenpannen is echter dat het snel krast en voedsel ook sneller kan aanbranden.
In het geval van een koperen koekenpan heb je een dure koekenpan in handen met een luxe uitstraling. Ze warmen snel op en houden warmte goed vast. Dit maakt ze geschikt voor het bakken van vis en groenten. Het nadeel van een koekenpan van koper is dat deze veel onderhoud nodig heeft om te voorkomen dat het oxideert.
Keramische koekenpannen hebben een antiaanbaklaag en zijn dus gemakkelijk schoon te maken. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn dus veilig in gebruik. Het nadeel van deze pannen is dat ze minder goed warmte vasthouden en de antiaanbaklaag na verloop van tijd kan slijten.
Moet ik olie gebruiken bij het koken in een koekenpan?
Ja, het is meestal het beste om een beetje olie of boter te gebruiken voordat je de ingrediënten in de pan doet. Zo voorkom je dat de ingrediënten aan de bodem blijven plakken. Daarnaast zorgt het voor een betere smaak.
Is het handig om een koekenpan met deksel te hebben?
Een koekenpan met deksel kan erg handig zijn voor het bereiden van een gerecht dat moet stoven of sudderen. De deksel houdt de warmte en het vocht vast waardoor het eten gelijkmatig kan koken en de smaak en voedingsstoffen behoudt.
Is het veilig om een Tefal koekenpan te gebruiken?
Ja, deze pannen zijn over het algemeen veilig in gebruik. Ze zijn gemaakt van materialen die tegen hoge temperaturen kunnen. In het midden hebben ze vaak een rode stip die aangeeft wanneer de pan heet genoeg is om te beginnen met koken.
Top Merken
Wanneer je een koekenpan gaat kopen, kun je natuurlijk voor de allergoedkoopste kiezen, maar deze werken vaak niet goed en gaan snel kapot. Het is verstandig om een goed merk koekenpan te kiezen, zodat je meer plezier in het koken hebt en langer plezier van je koekenpan hebt. Hieronder staat de topmerken waar jij het beste een koekenpan van kunt kopen.
Tefal Koekenpan
Tefal wil producten en diensten bieden die je helpen te genieten van gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijden en die de dagelijkse taken voor je gezin, vrienden en jezelf makkelijker maken. De nieuwe concepten en innovaties van Tefal zijn gebaseerd op de behoeften van de consument. Bij Tefal wordt er altijd naar vernieuwing gestreefd.
Tefal heeft een groot assortiment aan koekenpannen die in verschillende collecties van hun pannen passen. De pannen zijn geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen en hebben verschillende afmetingen. Wanneer je last hebt van ruimtegebrek in je keukenkastjes, dan kun je ook voor een aantal koekenpannen met afneembaar handgreep kiezen. De Tefal koekenpannen staan bekend om de rode Thermo-Spot in het midden van de pan. Dit is een warmte-indicator die aangeeft wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Zo weet jij wanneer je met het bakken kunt beginnen.
BK Koekenpan
BK loopt voorop met hoogwaardige techniek en slimme toepassingen. Gebruiksgemak en kwaliteit gaan hand in hand met innovatie en design. BK is al ruim 165 jaar aanwezig in de Nederlandse keukenkastjes. Het succes van BK wordt al snel zichtbaar bij het openen van een willekeurig keukenkastje in een Nederlands huishouden. BK maakt niet alleen maar (bekroonde) pannenseries, maar ook koksmessen, snijplanken, keukengerei en bestek.
De heerlijkste ingrediënten bak je met gemak met de koekenpannen van BK. De koekenpannen van BK zijn geschikt voor veel verschillende soorten warmtebronnen en hebben verschillende afmetingen. Je hebt ook keuze tussen pannen van verschillende materialen. Zo is er altijd wel een koekenpan die bij jouw wensen past.
Fissler Koekenpan
Fissler staat al jaren voor hoogwaardig kookgereedschap dat uitblinkt door het precieze vakmanschap, de hoge kwaliteit en stijlvolle, doordachte ontwerpen. De producten van Fissler worden in Duitsland gemaakt en maken het werk in de keuken makkelijker en vergroten het plezier in koken. Fissler past de functie en ontwerp van hun producten voortdurend aan, zodat het bij de behoeftes van de consument past.
Fissler heeft een mooi assortiment aan koekenpannen van verschillende materialen. De koekenpannen van Fissler zijn ook geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen. En ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.
Waar te koop
Het heeft een aantal voordelen om een koekenpan in een winkel te kopen. Je kunt bijvoorbeeld goed zien hoe de pan eruit ziet en je kunt hem vasthouden, zodat je weet of je er makkelijk mee kunt werken en dat hij niet te zwaar voor je is. Ook heb je een beter zicht op de kwaliteit van de pan. Voor het kopen van een koekenpan kun je bij de volgende winkels terecht.
Ikea Koekenpan
Bij de Ikea kun je terecht voor veel huishoudelijk artikelen. Zo hebben ze koekenpannen van hun eigen merk in alle soorten, maten en materialen. Van een lichtgewicht aluminium koekenpan voor een snelle tosti tot een speciale platte pannenkoekenpan, ze zijn er allemaal bij de Ikea. En zo zijn er ook RVS koekenpannen met een extra dikke bodem en een gietijzeren koekenpan met een emaille buitenkant.
Action Koekenpan
Het assortiment van de Action is sterk wisselend en je kunt er van alles vinden. Van gereedschap tot voedsel en van kleding tot huishoudelijke apparaten. Zo heeft de Action ook een mooi aanbod van keramische koekenpannen en koekenpannen met anti-aanbaklaag. De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zijn geschikt voor verschillende warmtebronnen.
Hema Koekenpan
Bij de Hema kun je ook terecht om lekker te kunnen koken. Zo heeft de Hema zijn eigen merk koekenpannen met keramische en anti-aanbaklaag. De koekenpannen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en zijn geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen.
Blokker koekenpan
Bij de Blokker kun je terecht voor o.a. veel huishoudelijk apparaten en keukengerei. De Blokker heeft dan ook een zeer uitgebreid assortiment aan koekenpannen. Je kunt er pannen van verschillende merken, voor verschillende warmtebronnen en van verschillende afmetingen vinden. Je hebt bij de Blokker ook keuze tussen koekenpannen van verschillende materialen. Je kunt er elk soort koekenpan wel vinden, bij de Blokker kun je dus altijd wel slagen als je op zoek bent naar een nieuwe koekenpan.
Conclusie
Dit zijn onze beste Koekenpans van 2024.
- 1. Belluci Gietijzeren koekenpan – Beste Koekenpan van 2024
- 2. DeBuyer Koekenpan – Duurzame Koekenpan
- 3. Jeroen Meus koekenpan – Goede Koop Koekenpan
- 4. BK Easy Basic Ceramic koekenpan – Goede Prijs-Kwaliteit Koekenpan
- 5. GreenPan Memphis Koekenpan – Beste Budget Koekenpan van 2024